Alla rätt!

F-skatt     Trafiktillstånd      Kollektivt anslutna     Försäkringar      nöjda kunder      Kunskap      Erfarenhet     rutavdrag

Här sammanställer vi våra bästa packtips inför flytt!

Inför din flytt

Sortera och släng.
Gå igenom dina prylar och sortera ut det du kan slänga eller skänka bort. Fundera på när du senast hade användning för olika saker – speciellt allt det där i förrådet. Om du vet med dig att du har svårt att skiljas från föremål kan du be en polare hjälpa till.

Organisera din flytt.
Gör en lista på de förberedelser som ska göras och respektive deadline. Det kan vara sådant som boka oss wink som flyttfirma, planera flyttstädning, ordna med packmaterial, ta en vända till tippen, slipa golven i nya lägenheten osv.

Bra belysning.
Är det höst eller vinter är det extra bra idé att ha lampor på plats eller nära till hands.

Använd ordentliga flyttlådor.
Tyvärr har det blivit vanligt att sälja billiga s.k. flyttlådor på stormarknader och andra ospecialiserade säljställen. De här kartongerna har bara ett lager wellpapp och kan betygsättas någonstans på skalan värdelöst – dåligt. Oavsett om du hyr eller köper kartonger av oss, handlar någon annanstans eller skramlar från blocket, vänner och bekanta så se till att du har riktiga flyttkartonger. Med lådor som kollapsar riskerar dina saker att gå sönder och dessutom blir vårt arbete krångligt och din flytt tar därmed längre tid.

Märk dina lådor.
Skriv på lådans gavlar till vilket rum den ska på nya adressen så blir det enkelt för oss att få allt på plats. För att underlätta för dig själv att finna det du söker när allt du äger ligger i lådor kan det vara bra att numrera lådorna och föra en mer detaljerad lista över innehållet. Bra också att packa en “alla mina viktigaste saker”- låda, då kan vi se till att den tas sist och därmed är först på plats och ställs åt sidan. Viktiga saker kan vara sådant som mediciner, bankdosan, passet, dagboken eller mobilladdaren.

Växter du bryr dig om
Vintertid är blommor & växter i krukor särskilt utsatta. I en vanlig flytt hamnar de i öppna flyttlådor vilket funkar utmärkt om det är plusgrader ute. Men om du är rädd om dina blommor och flyttar då det är kallgrader gör du bäst i att själv ta dem i din varma bil till nya adressen eller att du ber oss, din flyttfirma om en extra budbil för en varm transport. Läs mer om detta i våra garantier...

Sortera och släng, släng & släng...
Eller ännu hellre – använd blocket, bortskänkes-grupper eller Myrorna för att göra dig av med det sista av det du inte behöver.

Och glöm inte vinden.

Ta det lugnt.
I Stockholm är det inte ovanligt att man flyttar vartannat år men det finns också många för vilka flytten är en stor och omtumlande händelse i livet. Men oroa dig inte, med bra förberedelser och en bra flyttfirma oss wink så kommer det gå som smort. Känner du dig ändå stressad av själva flyttdagen kan du lämna flyttgubbarna att sköta sitt medan du går och tränar eller gör annat.

Packtips inför flytt

Med en bra packning blir vårt arbete enklare, er flytt billigare och ert bohag skyddat på bästa sätt. Alla gillar en punktlista, här är våra bästa tips:Packa allt som går i kartonger.

 • Använd ordentliga flyttkartonger som går att stapla på varandra utan att sidorna viker sig. Det ska vara 5 lager wellpapp och inte 3.
 • Packa inte onödigt tungt – du ska själv kunna lyfta kartongerna.
 • Töm skåp, byråer och andra förvaringsmöbler. Ta ur hyllplan och tejpa ihop hyllplanen med varandra. Ta ur lådor om möbeln är tung, annars går det bra att tejpa fast dem så de inte åker ut när möbeln flyttas.
 • Tejpa ihop gardinstänger och andra liknande föremål med varandra, eller använda ännu hellre plastfilm så att det inte blir tejprester kvar.
 • Rulla ihop mattor, madrasser och liknande och tejpa eller knyt ihop dem.
 • Packa kläder som måste hänga i speciella kartonger för detta ändamål.
 • Montera ner möbler som monterats i lägenheten och är för stora för att få ut när de är ihopsatta.
 • Passa på att sortera och slänga innan flytten och glöm inte att också packa eventuella förråd.
 • Skydda speciellt känsliga golv med mjölkpapp eller annan golvpapp.

Checklista inför flytt

 • Praktiska saker att tänka på i samband med din flytt:
 • Sortera kläder, böcker och annat som kan slängas eller doneras.
 • Boka flyttstädning i tid om du ska ha hjälp med detta. Tänk på att vi ska hinna ut med (merparten av) ditt bohag innan städarna sätter igång.
 • Kontrollera källare och vind. Sortera och kasta det som inte ska med i flytten.
 • Kolla så allt är klart för inflyttning, framför allt om du flyttar till nybygge eller om det handlar om ett lägenhetsbyte.
 • Samla in nycklar till lägenheten, vinden och övriga utrymmen. Se till att du har nyckel till den nya bostaden. Ordna med lås till de nya förråden.
 • Ska bohaget till magasinering måste du se till att du har ett bokat förråd med koder och nycklar eller att anläggningen är bemannad när vi kommer dit.
 • Tänk på öppettider om vi ska förbi tippen. Om du planerar att lämna saker på auktionshus eller till Myrorna måste du ha en plan B för det som de eventuellt inte tar emot.

Detta är våra bästa packtips inför flytt!

Följ oss på Facebook

OBS! - Vi är experter på flyttstädning.

Den smarte kollar med oss först, när det är dags för flyttstädning.

Nöjd-kund-garanti

Vi erbjuder alla våra kunder nöjd-kund-garanti. 100 % nöjd inom 48timmar

Vi är inte nöjda förrän du är det!

Läs mer om vår garanti och våra försäkringar >>>

Vi har kollektivavtal

Samarbetspartners

 

 

 

 

 

 

Handla i vår E-shop

Behöver du städmaterial? Köp i vår e-shop!

E-shop >>>

Rot- & rutavdrag kräver viss koll

Dessa avdrag är jättebra, men det är inte pengar "man bara får"...

Läs mer >>>

Vanliga kundfrågor och svar

Här hittar ni svaren på de mest vanliga frågorna

Läs mer>>>

 

 

Köp Presentkort

Sök jobb hos oss!